Hygiejnisk afløb til fødevarebehandling

Video - BLÜCHER HygienicPro flow
HygienicPro-Brewery-Install-2.psd

Gør det rigtigt første gang, så det holder i lang tid

Det rigtige design og layout af afløbssystemet for fødevarerbehandlingslinjer gør forskellen i dine rengøringsprocedurer.

I de senere år har vi set øget fokus på fødevaresikkerhed. I tilfælde hvor producenterne er tvunget til at tilbagekalde forurenede produkter og stoppe produktionen, indtil bakterierne er blevet elimineret, står de ikke kun overfor høje omkostninger, men de kan også risikere et dårligt omdømme.

Afløbssystemet er en vigtig del af alle faciliteter. Med den rette hygiejne og ordentlige rengøringsprocesser på plads, opretholder du et højt fødevaresikkerhedsniveau. Spildevand fra rensningsprocesser skal bortskaffes hurtigt gennem et effektivt afløbssystem, mens overflader og udstyr skal være lette at rengøre og vedligeholde.

Når du leder efter et effektivt designet afløbssystem, skal du overveje følgende:

  • Flowkapacitet
  • Produktlevetid
  • Hvor meget det fylder
  • Installationstid
  • Rengøringsprocesser
  • Nedetid for produktionen under rengøring

Angående rengøring er det vigtigt at forstå alle kravene, da de kan have indflydelse på design og den nødvendige kapacitet for systemet og komponenterne.

Kapaciteten af ​​systemet bør baseres på maksimal flowrate, plus at der eventuelt skal tages højde for forandringer i fremtiden.

Hygiejnisk design af maskiner og anlæg er et vigtigt redskab til at garantere sikkerheden af ​​fødevarer. Hygiejnisk designet udstyr er ikke kun lettere at rengøre, men kræver også mindre hyppig rengøring. Det betyder lavere omkostninger for rengøringsmidler, produktionsstop og vandforbrug. Væsentlige reduktioner i vandforbruget i forbindelse med forarbejdning af fødevarer har været et industrimål de sidste par år og har faktisk været effektive i forhold til at give store besparelser på behandling og rensning af vand -– det reducerer driftsomkostningerne og gavner miljøet.

Med mere end 50 års’ erfaring inden for produktion af afløbssystemer i rustfrit stål har vi nu udviklet BLÜCHER HygienicPro® afløbssystemet til fødevareindustrien.

BLÜCHER HygienicPro® har en høj kapacitet og er et lineært- eller punktafløb, der giver et effektivt flow og har et højt niveau af selvrensning. De er nemme at rengøre og forhindrer bakterievækst samtidig med, at de begrænser vandmængder og produktionsstop, der er nødvendige for drift og rengøring af afløbssystemet.

Den sikre konstruktion og nemme installation forhindrer revner i gulvet rundt om renden, der kan skabe bakterievækst.

BLÜCHER er medlem af EHEDG og deltager i de nuværende forberedelser af EHEDG-retningslinjerne for afløbsprodukter. BLÜCHER er også den første afløbsproducent, der er HACCP-certificeret, hvilket bekræfter, at BLÜCHER® produkter lever op til de integritets- og sikkerhedskrav, der kræves af fødevareindustriens forventninger, lovgivning og standarder.